Organisatie Opstelling

///Organisatie Opstelling
Organisatie Opstelling2018-11-19T17:27:27+00:00

RESULTAAT

Het gaat om bewustwording van dynamieken in jouw werk- en klantrelaties, met als doel:

 • Betere samenwerking met collega’s en klanten
 • Meer productiviteit, doelgerichtheid, handelskracht
 • Meer saamhorigheid en verbinding
 • Minder conflicten, frustratie en interne spanningen

VOOR WIE

Dit programma is voor ambitieuze mensen in alle lagen van de organisatie die durven te kijken naar wat zich afspeelt op de onzichtbare diepere laag van hun relaties met klanten, collega’s, leidinggevenden en binnen andere samenwerkingen en daarmee hun effectiviteit in de organisatie vergroten.

INHOUD

Met een organisatie- of teamopstelling krijg je zicht op een diepere laag van de samenwerking, op de dynamieken tussen mensen in een team of binnen andere (werk)relaties. Door middel van een nieuwe manier van kijken, voelen en gewaarworden word je je bewust van wat er werkelijk gebeurt binnen een relatie of samenwerking, van patronen die zich hier continu afspelen, van automatische (emotionele) reacties die een echte verbinding vaak in de weg staan. Er speelt in de onderstroom namelijk zoveel meer mee dan dat je met een rationele blik kunt overzien.

Je gaat op zoek naar de kern van een probleem, zodat je kunt werken aan een oplossing die een duurzame verbetering brengt en niet slechts symptomen behandelt.

OPZET

De organisatie, een team, een afdeling, functies of taakgebieden kan je zien als een systeem. Door dit systeem letterlijk in de ruimte neer te zetten (ofwel: op te stellen) worden verbindingen en relaties helder en zichtbaar. Dit is wat we ‘systemisch werken’ of ‘organisatieopstellingen’ noemen.

Persoonlijk intakegesprek, 1-3 opstellingen, 1-3 coachingsgesprekken.

 • Leerdoelen

  Daadkracht vergroten, meer in contact met jezelf en anderen, relaties verbeteren, minder stress, leiding geven en ontvangen, bewust van automatische reacties en overtuigingen

 • Onderwerpen

  Leerdoelen
  Systemisch werken
  Waarden hiërarchie
  Logische niveaus
  Boven- en Onderstroom
  Teamdynamiek en -fasen
  Cirkel van Invloed
  Conflicthantering
  Omgang met weerstand
  Energie en stress
  Hoofd, Hart, Handen
  Emoties

 • Opzet

  Opstelling van een organisatie, team, relatie of andere thematiek. Persoonlijke Coaching.

Ja ik wil meer informatie ontvangen!