Producten

Het implementeren van leiderschap en (cultuur-)veranderingen betekent specifieke aandacht voor de organisatie als geheel, de afzonderlijke teams en de individuele medewerkers. Veranderen is bewegen. Om die beweging tot stand te brengen is het van belang alle betrokkenen mee te nemen in de beoogde ontwikkeling en het gewenste gedrag te ontwikkelen.

De inzet van producten van MennoMolendijk is erop gericht individuen en teams verantwoordelijkheid te laten nemen voor hun aandeel in de beoogde verandering. Dat betekent aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, teamontwikkeling, leiderschapsontwikkeling, voor projectontwikkeling en de verschillende niveaus van samenwerking op organisatieniveau.

Specifieke aandacht voor producten op een persoonlijk niveau. Hier vindt je verschillende vormen van coaching en trainingen met een open inschrijving.

Producten voor de ontwikkeling van gedrag in teams. Speciaal om teams soepeler te laten presteren. Van aandacht voor teamleiders tot aandacht voor de verschillende vormen van samenwerking en communicatie in en tussen teams.

In deze categorie vind je producten om het rendement en groei van een organisatie te verhogen. Geen verandering van gedrag zonder ook een verandering in de context.

Speciaal voor diegenen die op zoek zijn naar de menselijke maat hebben we in samenwerking met verschillende klanten de categorie Humanities ontwikkeld. Praktische en gerichte producten om te werken aan balans, focus en rendement.

Ja ik wil meer informatie ontvangen!